Nu lägger jag ner min blogg.

Detta blir sista inlägget i min blogg. Hejdå!!


phhjuuh

Wow, nu sitter jag äntligen ner efter 3 timmars intensiv städning + packning. Som grädde på moset är jag barnvakt och valpvakt så man får vara på sin vakt minsann! Jag har precis slått in familjens presenter, blev faktiskt riktigt fint :-) Och jag fick mina presenter tidigare idag, så gulligt!

Ni ska få en liten sammanfattning av mina dagar. Igår så började jag, Jacob och Isaac dagen med att gå till simhallen. Väl där så upptäckte jag att jag hade glömt Jacobs badkläder så vi fick glatt gå tillbaka och hämta dem.
Efter simbesöket fixade vi lite lunch innan vi begav oss till nästa anhalt som var bion. Jag satt i mitten och precis när filmen började jag så SOMNADE jag, jag vaknade till av att Jacob sa mitt namn - hehe.

Idag så gick Jacob och jag till mitt gym eftersom vi hade hyrt en badminton bana. Det var riktigt kul att spela och han var riktigt duktig för att inte vara så gammal. I eftermiddags så gick jag och Jacob till stan och shoppade lite, idag är det tydligen den dagen där flest folk går och julhandlar här i Exeter ;-)
Jag och Isaac gjorde köttfärssås till kvällsmat idag, han är så söt när han lagar mat, det kommer säkert bli en liten kock av honom!

Nu känner jag mig alldeles supernervös. Jag har verkligen sprungit som en dåre fram och tillbaka ikväll. Vet inte riktigt vad jag ska packa ner. Taxin kommer 00.45 så jag har lite tid på mig iaf.

Igår kröp Isaac upp i mitt knä, sa att han älskar mig och pussade mig. Då smälter verkligen hjärtat :-)

Nähe gott folk, jag ska fortsätta ner till Tilly och gosa lite med henne innan jag åker. Jag kommer sakna England :-( Men jag kommer snart tillbaka!


jag packar..

jag packar och det går sådär :-) Jag har ALDRIG kunnat packa, jag tar alltid med mig för mycket och onödiga saker.
I'll be right back!


crazy!!

Helt sjukt vilken julhysetri det är här i Exeter, folk precis överallt ;) Idag har jag nästan fixat klart mina julklappar, jag vill bara upplysa om att det nu finns 20 % plats kvar för MINA grejer. Hur ska detta sluta..

Ikväll var jag barnvakt åt grannarna, flickorna Rose och Grace är helt klart mina favoritjejer - underbara!
Mamma och pappa, ni har fått en engelsk julcheddarost av Helen och Lawrence (R & G's föräldrar) . Påminn mig om att packa ner den!

Går inte att ladda upp bilder idag heller!!

night night


zumbabumba

I'm totally knackered.. Men vilken bra dag det har varit, jag har fått lite julshopping "ur vägen" :-) Känns riktigt gött, imorgon ska jag lyckas klämma in ännu mer! Imorgon ska jag hitta juldagen och nyårskläder. Ebba hittade värsta snygga klänningen så får se om den är kvar eller inte.



¨
Nu strejkar min blogg så ni för nöja er med två bilder på Ebba! :-)


toppenhelg!

Söndagkväll och jag är såå trött. Det har varit den bästa helgen sen jag kom hit, helt klart. Förutom när jag & Ebba var ute och festade och Maja var här såklart.

I fredagskväll tog jag bussen till Tiverton. Det var en riktig upplevelse att åka den bussen. Vägarna här i England är riktigt smala och krokiga, detta i kombination med en ganska gammal buss och galen engelsman till chaufför gör det hela rätt intressant :-) Nåväl, Ebba hämtade upp mig och vi körde vidare mot Morrison för att shoppa loss. Tur att Ebba och jag är så lika, vi gick och njöt bland all mat och var nog i sjunde himmelen där när vi skulle bestämma oss för vad som skulle få följa med hem.
Vi spenderade en hel timme där inne, sprang fram och tillbaka och letade efter jäst och saffran som verkade helt omöjligt att hitta. Tillslut frågade vi och lärde oss att jäst heter yeist på engelska, det var rätt kul när vi skulle förklara vad vi menade - haha. Vi fick värsta rabatten på vår äppelpaj av en kille som jobbade där, haha.  Tur att engelsmännen är så trevliga :-)
Efter all underbar matshopping styrde vi hem mot Ebbas hus. Det blev en slappkväll med pizza, godis och New Moon. Vi gick inte och la oss förrän 3 och då somnade jag direkt för min säng var helt underbar!!

Lördagen började tidigt med sooooooool & frukost, sen gick vi ut och fixade med djuren och gjorde iordning hästarna för en ridtur. Det var helt fantastiskt att få rida igen, omgivningarna och SOLEN gjorde det ännu bättre. Vi red till byn och sen så red vi till ett ställe där vi lät tog en galopptur.  
Efter ridturen gick vi in och började storbaket, haha. Eftersom de inte hade saffran på Morrison så fick vi göra lite ändringar och göra kanelbullar istället. Så.. det blev kanelbullar och knäck ála Nicole & Ebba, speciellt och kul.
Efter det tog vi bilen till South Molton och Sainsburys för att handla lite till kvällen. Ebba kom med den brilijanta idén om att vi kunde göra tacos, god bless you! Jag har verkligen saknat tacos!
Så det blev en kväll med tacos, äppelpaj, chips och x factor innan vi somnade i soffan.

Idag tog vi bussen till Exeter hem till mig och tillbringade hela dagen på stan med julshopping och mat! Senare mötte vi en galen Tatiana och vi drog till cafét "Smörgås & Coffee" . Det var en grymt mysigt och fint café. Vi kom plötsligt på att vi ville ha glitter i håret så vi sprang runt som galningar på stan för att hitta det, tyvärr hade alla affärer precis stängt men vi hittade en affär där vi hittade glitter, perfekt!
Cafét fylldes snabbt upp, det var värsta stämningen där. Lussekatter, glögg, pepparkakor, ahlgrens bilar m.m
Det var många svenskar där och det var grymt kul att träffa lite svennar :-)
Vi fikade och hade det mysigt och tillslut så tågade Luciatåget in och både jag och Ebba blev nog lite tagna av stunden där, det var så svenskt liksom - haha. Svenska sånger, helt underbart!

Så TAAACK Ebba för en suverän helg, så perfekt som en helg ska vara - slapp och rolig.

fungerar inte att ladda upp bilder, de kommer imorgon.

xx


SOLIGA dagen!

Idag har det vart en superfin dag här i England, det kändes som en tidig vårdag, hur härligt är inte det?
Jag drog med kameran & Tillie ut som fotomodell, jag som tyckte Ebba var svår att fota som valp - Tillie är VÄRRE. Haha! Galen terrier. Jag är förövrigt barn & valpvakt ikväll och hon springer runt som skjuten ur en kanon.

Idag fick jag post, ett kort av Emmy som var superfint. Jag blev sååååå glad :-)

Imorgon är det äntligen dags för skola igen, och runt sju tänkte jag bege mig mot Ebba och hålla henne sällskap i helgen, grymt kul! Och på söndag är det dags för svenskt Luciafirande här i Exeter.

Lite bilder från dagen.





Och här kommer det fina kortet från Emmy, hihi!


tjingeling :D


hurricane gilbert

Tack för din supergulliga kommentar Ellinor, du är så bra!
Si, Tillie är en Border terrier - hon älskar att leka med både Jacob & Isaac :-)

Idag har det varit en bra dag & jag gjorde köttfärssås med mycket vitlök - GOTT!
Jag har alltid varit "dålig" på att göra pannkakor, men igår fick jag till världens godaste pannkakor som vi åt. En liten parantes bara.

Imorgon är det torsdag (?????) jag förstår inte vart veckorna tar vägen, helt ärligt. Imorgon har jag lite tid över och ska passa på att ta en runda på stan, resten får jag ta på söndag med Ebba.

Ikväll har jag gjort något mycket, mycket trevligt. Hanna skaffade Ä N T L I G E N skype så vi skypade en hel timme och letade familj till Hanna! :-) Nu håller jag alla tummarna att någon fin familj här i England ska svara henne.

well, see you later!


regn detta eviga regn

Ibland önskar jag att jag inte vore så jäkla känslig med vad andra säger till mig, jag tar åt mig alldeles för lätt och det är nog en av mina svagheter. Jag kan absolut ta kritik, men det är klart att det känns jobbigt när det är kritik som får en att känna sig dum när man verkligen gör sitt bästa - då blir man lite ledsen med all rätt.

Jag ser verkligen fram emot denna helgen, jag är HELT ledig och jag är välkommen till Ebba - ni anar inte hur skönt det ska bli att få komma ut på landet lite :-)

Jag tänker inte ta svininfluensavaccinet, förstår faktiskt inte hysterin över det hela. Får man svininfluensan så får man (förresten så misstänker man att jag har haft det!) . Tycker det är värre att spruta in en massa "skit" i kroppen, vem vet hur det påverkar?


hihi

Idag har det varit en braaa måndag och den har gått FORT! Lämnade av pojkarna i skolan och gick sedan till skolan - lika kul som alltid! :-) Idag skulle jag ha en disskution med en spanjorska (som inte ens går i vår klass och inte på vår höga nivå) som föreberedelse inför en del av examen som är i januari.
Det var pinsamt för hon hade kasst uttal och jag förstod inte mycket av vad hon sa vilket ledde till att jag pratade mest vilket i sin tur ledde till att jag kände mig dum som tog över hela disskutionen, men när jag väl frågade henne något så kunde jag ändå inte förstå svaret..
När jag sa att jag bodde i Sverige så trodde hon att jag sa Schweiz, så det slutade med att jag fick visa henne på kartan för att hon skulle fatta att det var Sverige. Haha, men hon var trevlig!

Efter skolan följde jag Paulina till banken och gick sen och hämtade Tillie hos Sallie. När jag och Tillie hämtade pojkarna i skolan blev vi överfallna av föräldrar och barn som ställde tusen frågor och skulle klappa, lillan satt tryggt innanför min fleece och hade det mysigt. Dagen har gått grymt fort i alla fall.

Vid halv sju bestämde jag mig för att starta träningen igen efter Svininfluensan, så det blev ZUMBA :-)
Jag har inte kunnat gå till gymmet på 2 veckor så jag blev överfallen av Tatiana som trodde att jag aldrig skulle komma tillbaka levande igen, haha.

Dags att sova snart, imorgon ska jag ut och cykla!


I have a dream

söndag vilket innebär måndag imorgon. Idag har det varit fullt upp hela dagen.
Imorgon är det tillbaka till vardagen som nu kommer bli lite annorlunda med tanke på den galna valpen Tillie.
Imorgon är det även skola, och jag är lika glad för det varje gång :-) Imorgon ska vi planera inför den sista skoldagen den här terminen som är den 14 December. Vi tänkte ha en liten "julfest" och att alla bakar/lagar något juligt från deras land. Kul va?

                                                 http://www.ving.se/jobb/arbeta-utomlands

Reseledare har jag velat prova så länge, det får bli efter England & efter min och Majas backpacker resa i Asien.


lördag.

Idag blev dagen inte riktigt som planerad, det har vart fullt upp med lilla Tillie som verkligen gjort sig hemmastadd.
Känner mig inte riktigt hundra så ikväll blir det filmkväll med Tillie bredvid mig.


 
 


dan före..

Idag har det varit en fin dag här i Exeter, inte bara vädermässigt, utan den har varit väldigt fin. Jag gillar fina dagar! :-) Den känns lite extra fin också eftersom det bara är 15 dagar kvar tills jag åker hem på besök. Misstolka mig inte, jag vantrivs inte här - jag trivs som fisken i vattnet 99 % av alla dagarna. Men det ska bli grymt kul att åka hem och återse alla, tänk - FÅ KÖRA BIL!! Okej bilkörningen är väl inte det viktigaste ;-)

Idag var jag, Sophie och Stephen på Christmas play på barnens skola. Det var verkligen en kanonföreställning och alla dessa småttingar var så duktiga och sjöng så fint.
Jag kan inte sjunga, idag skulle jag sjunga Twinkle star med barnen, ingen kommentar!

Imorgon är det skola, JAG LÄNGTAR. Efter det ska jag börja fixa några julklappar, jag vet att jag kommer vara superstressig innan jag åker för jag är alltid ute i sista minuten.
På kvällen kommer Sophie och grannen Sallie hem med Tillie, efter att barnen lagt sig så att det inte blir så stressigt för lilla tjejen. Då ska vi äta gott och beundra det lilla underverket :-)

Helgen, du är välkommen! :-)

Såhär ser det ut när det är vinter i Exeter, en fin dag! Detta är "utsikten" från mitt fönster.


SMURGOS!

Haha, jag måste bara skriva ett till inlägg. Tatiana frågade om jag vill följa med på Lucia firande den 13 December, alltså SVENSKT Lucia firande i Exeter. Helt galet kul!
Det ligger alltså ett svensk inspirerat café här i Exeter (http://www.smorgas.eu/) .

"Welcome to our traditional Swedish Lucia celebration in Exeter on the 13th of December.

We will open the doors at 17:00, offering home made Lucia buns, ginger breads and Glogg (glue wine).

At around 18:00, Rebecka Rosa and choir, will perform some traditional Swedish songs which I know you will love."

Så dit ska jag, Ebba, Tatiana vad jag vet nu.. KUL! :D


tjipptjipp.

Eftersom jag har lidit av diverse sjukdomar i en veckas tid och enbart legat och degat så kände jag att det var dags för en ordentlig promenad. Så innan jag hämtade barnen i skolan så blev det en rundtur för att se så allt stod rätt till på Exeters gator, och jovisst - det var ingen stor skillnad.
När det var dags för hämtning av solstrålarna så styrde jag joggingskorna ditåt.
Idag var Sophie hemma när vi kom hem så det blev en supertrevlig eftermiddag för oss fyra med god mat och lite pyssel efteråt. Mitt i allt kom en granne och lämnade lite grejer till Tillie. Så nu är allt klart för hennes ankomst på fredag.

Jag har verkligen dåligt samvete, jag som kom igång så bra med träningen - nu har jag förstört allt med saker som jag inte borde äta. Nåja, lördagmorgon blir det nya tag. Först Bodycombat sen gymmet.

Pepparkaksbak när Maja var här förra veckan!!



17 dagar.

tisdag.
Jag börjar (förhoppningsvis) bli frisk nu. Jag vill börja träna NU igen. Jag har inte gjort något vettigt på en hel vecka nu, det börjar kännas lite "inte så bra". Men samtidigt, återhämtningen är viktig och jag tänker absolut inte börja träna förräns jag är helt frisk!
Planerna för veckan är därför ganska öppna, på torsdag är det dags för "Christmas play" för barnen i skolan så jag ska dit med Sophie och Stephen och titta.
På fredag ska jag äääntligen tillbaka till skolan, min klass är galet rolig och min lärare är suveränt bra! Fredag är en stor dag för familjen här i huset, vi väntar tillökning! Bilder kommer absolut..

Helgen är välkommen, det kommer bli en stor omställning här i huset när Tillie kommer. Men jag ska i alla fall träffa Ebba i helgen och kanske även Emilie. Det blir kanske fest, det är sånt man märker.

 hihihihi. 17 dagar till hemresa.


Dear Ms NN Nilsson,

Thank you for booking with National Express for travel on 19 Dec 2009 at 01.10.
Framme i Heathrow 05.30. Flyget går 07.20.



RSS 2.0