tankar om jämjö.

Under tiden jag väntar på att min film ska bli klar (sa jag för mycket nu kanske?) tittar jag på hus/lägenheter på internet, jag älskar att göra det! För er som inte vet så är jag EGENTLIGEN, om man ska vara riktigt noga en stadsbo i grund och botten. Min första levnadsvecka bodde jag faktiskt i stan. Och nej, inte på BB utan i en lägenhet i stan.
Innan jag var född fick mina päron den "brillianta" idén att flytta till Jämjö. Jag har haft en underbar uppväxt i Jämjö med många fina kompisar. Jag gillar verkligen Jämjö, MEN.. När man högstadiet/gymnasiet så känns Jämjö alldeles för avlägset och långt bort. Bussarna går hela tiden vilket är suveränt.

Jag har i alla fall sett det som ett "litet" (läs: stort) problem många gånger eftersom de flesta av mina kompisar bor i stan, i stan händer allt (nu ska jag inte överdriva för Karlskrona är inte så roligt), i stan och i närheten av stan finns allt det som jag sysslar med.

Efter jag fick mitt körkort så har jag alltid fått låna bilarna av mina föräldrar, dag som natt. Men, faktumet är att 4 mil tur och retur är en bit att köra, och man kör knappast hem om man har glömt något. Trots allt tänker man på miljön och bensinen är knappast billig.
Det hade varit mycket enklare att ha hundarna om man bott närmre stan, inte känt den där stressen som man ibland känner.

Ofta önskar jag att mamma och pappa hade flyttat närmre stan, hade blivit mycket enklare så på vissa plan :-)
Men trots att vi fortfarande är bosatta i Jämjö så älskar jag vårt hus, trädgård och alla underbara grannar!

I framtiden kommer jag inte bosätta mig på ett sånt ställe som Jämjö, jag vill absolut inte bo i smeten men tänk vad underbart med cykelavstånd.
Alla säger; "men tänk Nicole när du är så gammal så att du vill bilda familj så kommer du säkert vilja bo på ett ställe som Jämjö." Men nej tack säger jag då, tänk vad skönt att ha nära till fritidsaktiviteter och allt som stan innebär NÄRA.



  


första advent.

Hoppas att alla har haft en mysig första advent, för det har inte jag. Ursäkta för allt mitt klagande men jag har verkligen dragit på mig världens influensa. Och eftersom den envist befunnit sig i min kropp sen i onsdags så börjar jag tröttna på dess sällskap, nog för att jag uppskattar sällskap men nu är jag nog rätt nöjd.

Idag skulle jag och Ebba egentligen förgyllt söndagen med ett  biobesök i Tiverton (där jag aldrig varit!) Tyvärr var jag tvungen att hoppa det eftersom jag var alldeles för dålig. Jag hoppas VERKLIGEN att det blir snart, karamellkungen + bio = sant.
Istället har jag legat i sängen med influensan som sällskap, vi gick ut på en liten promenad för att få lite luft och inhandla ännu mer "medicin" i form av strepsils och nässpray.
Jag har nog inte så mycket mer att berätta eftersom jag inte gjort så mycket mer. Imorgon på morgonen ska jag känna efter hur jag mår och det blir kanske ett besök hos doktorn.

Laddat upp för en filmkväll :-)


soo!

OBS! Detta inlägget är från igår!

Igår kväll gick jag ut och träffade Ebba & Erica trots att jag kände mig som ett riktigt svin. Glad är jag för det, blev en kanonkväll trots Ebbas version av hur bussarna gick inte stämde överrens med tidtabellen :p Haha, men det gjorde ingenting för istället begav vi oss till Pizza Express efter ett välbehövligt stopp på Tesco för de andra två damerna.

På Pizza Express hände både det ena och det andra. Vi hade nog Englands flummigaste brudar vid bordet intill, en servitör som Ebba upptäckte luktade svett, en stalker som satt och spanade in Ebba & pizzor som måste varit direktlevererade från Italien med tanke på tiden det tog att få dem!
Ebba & jag taggade varandra när vi pratade om vår hemlängtan och tillslut hoppade vi nästan upp och ner på stolarna av lycka.

Kvällen var suverän och trots lite hörsvårigheter från min sida så gick det bra. En riktig "svennekväll" i mina ögon.
Efter ett par timmar var det tyvärr dags för Ebba & Erica att åka hem så vi skildes åt i regnet, haha.
När jag kom hem kände jag mig hemsk så jag gick och la mig direkt och fick ännu en "underbar" sömnlös natt.

Over and out.


sjuk

jag är så sjuk för tillfället och mår riktigt dåligt. Idag har jag legat i sängen hela dagen och bara gått upp en gång, samma sak blir det imorgon.

håller tummarna att jag känner mig bättre imorgon så jag kan hänga på Ebba & Erica på lite kuligheter.

med vänliga "nöff" hälsningar Nicole


hej!

Imorse var det zumba! Superkul verkligen, svenne som man är så kan höfterna vara lite stela men det blir bättre och bättre, hihi!
Blir man inte danssugen när man ser och hör detta!
         

 Imorgon efter skolan ska jag möta Tatiana, vi ska äta lunch på CC's och sen kommer MAJA vid 15.00 :-))


kalleskrona

När jag sitter och läser karlskrona-bloggare i min ålder så verkar livet i Karlskrona otroligt deprimerande. Jag är glad att jag slipper det.
Här händer det alltid något nytt, man vet liksom inte vad dagen har erbjuder, det är spännande.
Självklart har jag hemlängtan, men det är helt normalt och det är KNAPPAST depp-Karlskrona jag saknar.

OM TVÅ DAGAR KOMMER MAJA HIT!

Jag tror att jag är lik min far. Eller är det min mor?


saturDAY!

Sitter här med blött, droppande hår och lyssnar på musik samtidigt som jag gör mig iordning lite. Ikväll kommer det några hit på "supper" så jag kände att det var lika bra att dra av träningskläderna och ta en välbehövlig dusch efter gymmet.
Imorse var det först bodycombat, fy fasen vad jobbigt det är men KUL! Efter det förflyttade jag mig till gymmet, svettigt men härligt! :-)
Jag älskar verkligen att gå och träna, det är världens härligaste känsla och man får en riktig adrenalinkick!!

Nu förstör jag allt med att sitta här med en påse från Karamellkungen, BRAVO Nicole. Jaja lite får man väl allt unna sig..

Skriver mer sen, nu luktar det mat och choklad.


mysigt!

Tvillingflickorna jag var barnvakt åt var helt underbart söta och snälla. Vilka gullungar!
 Jag hann vara med dem i ungefär en timme innan det var dags för dem att sova.
 Då väntade detta på mig vid tv:n, vad gulligt av dem!


torsdag..

Ibland blir jag bara så trött på det här, önskar att jag vore någon annanstans. Men man passar väl inte med alla..

Jag måste erkänna, dagen kunde INTE ha börjat bättre än den gjorde idag. Igår skickade Tatiana ett sms och sa att jag skulle komma på hennes ZUMBA-pass idag. JÄKLAR VAD ROLIGT DET VAR!!
Jag älskade det, helt underbart kul!
Efter en timmes zumba så förflyttade jag mig till gymmet i en timme. Absolut höjdpunkten på dagen, nästa zumpa-pass blir måndag kväll :-))

Idag lagade jag köttfärssås, jag tror att jag kan laga mat mycket bättre än vad jag tror. Jag har nog fått min mors gener, hihi.

Min insats i kylskåpet fick ingen respons, känns skittråkigt för mig faktiskt - skitsamma.

Ikväll ska jag vara barnvakt till två flickor som heter Grace & Rose. Ska vara det ett par torsdagkvällar i rad när deras föräldrar är iväg på annat håll. Extra pengar, mycket välkommet.




tjo!

Redan onsdagkväll, jag älskar det för veckorna går alltid så fort. Idag är den endast 9 dagar tills Maja kommer hit till Exeter :) Ser framemot att få visa henne runt för nu kan jag trots allt staden bra och vet var (nästan) allt ligger.

Lördagen var verkligen en bra dag, när jag tänkte efter var det bara andra gången jag & Ebba träffades, känns helt klart som att vi har känt varandra länge!

Idag tänkte jag överraska familjen lite, så jag tog ur allt som fanns i kylskåpet och plockade väck alla delarna, diskade och torkade allt - efter det så åkte allt in igen i ett mycket renare kylskåp och i mycket bättre ordning. Nöjd med min insats och märker de inte att jag har gjort det så blir jag förvånad ;)

Igår kom grannen och lämnade en hundbur som vi ska låna. Tillie kommer troligtvis hämtas den 4 December om inte innan. 

 

 Igår var det cupcakes-time! Gissa om jag var frestad av att smaka en men nej, inget sånt!


Min lilla cupcake som ser sååå god ut!


pics!

Ett par bilder från gårdagen, haha!

Tatiana, Ebba & jag på första stället.

 

Ebba & jag påväg till nästa ställe.
 

Tatiana & jag, killen är okänd men onekligen lycklig över att få vara med på ett hörn!



Våra "kompisar" på donken, haha!
 


my weekend!

I fredags var det skola och sedan på kvällen var det dags för Bonfire night med familjen. Fyrverkerier och bonfire, alltså en stor brasa. Det var en fin och trevlig tillställning.

I lördags så började jag dagen på gymmet och hjälpte sedan till att städa här eftersom de skulle ha gäster. Fixade inför Ebbas ankomst och gick sedan in till stan för att möta henne och sen handla diverse saker inför kvällen, haha!
Problemet var bara att Ebba hade lyckats köra vilse i 40 minuter innan hon tillslut hittade till bussen. Båda blev superstressade och när hon tillslut kom till Exeter sprang vi och köpte det vi skulle ha och galopperade hem till mig. Där gick allt i 110 och helt plötsligt var vi färdiga och hade massa tid över. Tatiana och hennes 2 kompisar var en timme sena så i väntan på dem sprang vi och köpte lite mer av den stackars killen.
Sedan kom taxin och Ebba fick träffa Tatiana (min tränare på gymmet!) . Världens HÄRLIGASTE tjej.
Kvällen började på en nattklubb där vi mötte upp en tjej och tog en drink innan vi drog vidare till kvällens höjdpunkt där vi stannade resten av kvällen.

Och vilket DRAG det var, jisses! Efter flera timmar på dansgolvet och några drinkar senare så stängde stället och vi tjejer + 2 killar begav oss utåt och styrde klackarna mot Mc Donalds som var nästa mål. Ebba och jag var SÅ hungriga att vi nästa skämdes lite, men se där det behövde vi inte gjort för det visade sig att alla var riktigt taggade på mat så vi åt glatt.
Efter någon trevlig timme där så körde Tatianas kompis hem oss och på den lilla biten hann vi med lite svenska-träning eftersom Tatiana ELSKAR SVERIJE som hon säger, haha.

Ebba och jag smög in till huset, gick och la oss och sammanfattade kvällen lite snabbt innan vi somnade.
Idag vaknade vi till en mindre trevlig överraskning, Ebbas plånbok var BORTA! Vi skyndade oss och sprang bort till Mc Donalds eftersom vi trodde att hon tappat den där. Men den var såklart inte där.
Vi bestämde oss att gå till polisstationen när vi mött upp Emilie och Anne och någon superärlig som hittat Ebbas plånbok på gatan hade lämnat in den! :-)

Vi gick sedan och åt lunch på ett skabbigt ställe och hade en trevlig pratstund. Sedan skildes vi åt eftersom både jag och Ebba var en aning trötta efter gårdagens strapatser, haha! Vilken kväll alltså, helt underbart! :-)

 

utgååång!

Nu är det dags! Äntligen!! :) IKVÄLL ÄR DET UTGÅNG FÖR MIG & EBBA! :D

håkan!

Var är alla???? :( Inte en själ inne på msn, jag som är så ensam..
Kom hem från gymmet för en stund sen, mitt hem på kvällarna och helgerna.

Jag behöver det, på gymmet tänker jag bara på träningen och då försvinner alla andra tankar, det är skönt.

Håkan, håkan. Underbara sång.


kämpa!

Nu ska jag kämpa på i 2 veckor för sen kommer faktiskt Maja, den 20 November och stannar ett par dagar.

Gymmet ikväll, min räddare i nöden om kvällarna. Såg att det är ett bodybalance pass idag så det får det bli efter gymmet.


london.

  • Trafalgar Square
  • Hyde Park
  • Tower Bridge
  • London Eye
  • Boroughmarknaden
  • Big Ben
  • China Town
  • Harrods
  • Oxford Street
  • Piccadilly Circus
  • Buckingham Palace
  • Madame Tussauds
  • Notting Hill

osv. osv. osv. osv. osv.
DÅ ska jag fota!! Nu ska bara Ebba & jag hitta en lämplig helg. :)




1 November!

Redan November, jag gillar det. Hösten har gått så himla fort och om en månad är det redan första advent. Julen har nog inte varit så efterlängtad på länge.
Det ska bli mysigt att få uppleva England tiden innan jul, redan NU har de börjat så smått med julskyltningarna. Här finns så mycket fint så det är absolut inga problem med att hitta julklappar, snarare vad man ska välja för jag måste trots allt begränsa mig till 20 kilo ;)
Jag ser fram emot att få fira en jul i lilla Karlskrona, gå ut och festa järnet på juldagen med mina vänner & de övriga dagarna bara ta det lugnt, umgås med familj&vänner, gå mysiga promenader med hundarna, ha filmkvällar & köra BIL! :)
När jag kommer hem till jul har jag varit iväg i 3 månader, det kommer absolut bli ett kärt återseende med alla.
Den 3 januari åker jag tillbaka till Exeter!

Imorgon är det måndag, en helt vanlig måndag. Barnen har varit lediga i två veckor och imorgon börjar det igen. Ska bli så skönt med en vardag igen, jag har tyvärr missat en vecka från skolan då jag var barnvakt, sen har jag haft lov i en vecka också. Imorgon är det äntligen dags för skola, jag älskar att gå dit - vi har det alltid så kul ihop. Troligtvis eftersom alla kommer från olika land och olika religioner.

Det är så skönt att jag har "hittat" Ebba som bor inom ett rimligt avstånd. Det är så skönt att kunna prata om hur man känner och att vi har samma känslor ibland. Tror att det är svårt för de som inte har varit eller är i denna situationen förstår att det kan vara väldigt jobbigt ibland.
Vi båda kan nog beskriva denna resan som en riktigt bergochdalbana.
Det känns så kul att kunna planera lite roliga utflykter och helger med någon, det kommer säkert bli fler tjejer!

Den andra Ebba, här lyckades vi fånga henne förra sommaren när hon planterade om. Det är verkligen Ebba över alla bilderna ;)











RSS 2.0