ooiiu

Happy Halloweeeeeeeeeeeen


upp som en sol..

..ner som en pannkaka! Nä inte riktigt så illa är det, men lite. Har haft en liten svacka nu i 3 dagar, antar att det är sånt som händer. Jag känner mig bara jättensam och livet känns lite surt.

ajaj.

Trodde först att det var fredag, men det är ju för fasen lördag idag!
Nu har jag varit här i en månad och några dagar, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara min känsla. Men tiden har gått så fort, samtidigt som att det känns om att jag varit här i en hel evighet och att det var ett år sen jag var hemma.

De första två veckorna var jobbiga, riktigt jobbiga. Helt förvirrad i en helt ny stad, nytt språk, nya människor m.m. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, och jag visste definitivt inte hur jag skulle klara av att finna mig i situationen som jag befann mig i.
Jag älskar mitt liv hemma. Jag har helt underbara människor omkring mig, familj, vänner, hundar, bekantar, grannar osv osv. Listan kan göras hur lång som helst. Jag älskar att ha människor omkring mig, det är extremt viktigt för mig och jag älskar att lära känna nya människor.
Friheten att bara kunna ta bilen (jag älskar att köra bil :D), träffa mina underbara vänner och hitta på en massa roliga saker.

Nu har jag fått en vardag här, det känns helt naturligt för mig. Jag tänker inte längre på att ingen pratar svenska, engelskan är så naturlig nu. Det är en fin känsla.
Jag går i skolan, jag går till gymmet, jag träffar nya människor, jag går på stan, jag njuter av att vara i England samtidigt som jag SAKNAR alla där hemma.

Jag har aldrig ens tänkt tanken att bli Au pair, men när mammas vän Si kom med detta förslaget så förändrades allt.

Efter studenten levde jag som i en liten bubbla, livet lekte och jag hade jobb. Hösten kändes liksom så avlägsen. Men när sommaren började lida mot sitt slut så kom verkligheten ifatt.
Nybakad student utan utbildning, vad vill jag egentligen?

Jag visste inte, jag hamnade i timbanken och tänkte fortsätta där ett tag.
Men som sagt, kom in på andra spår när Si föreslog att jag skulle åka till England, min första tanke var NEJ.
Efter mycket, mycket grubblande bestämde jag mig för att åka. Allt gick så himla fort, mycket som skulle fixas.
Helt plötsligt befann jag mig i England.

Jag har nog aldrig varit stolt över mig själv. Men nu måste jag få säga det; jag är stolt över mig själv. Vem som helst kan flytta till ett nytt land, men det krävs mycket av dig själv för att faktiskt klara av det. Man kan inte sitta hemma och vänta på att något ska hända, man måste göra det själv.

Jag är stolt att jag faktiskt har gjort något med mitt liv, för det har jag. Jag är inte bara en utan flera erfarenheter rikare, efter bara 1 månad. Vad händer i Karlskrona på 8 månader? Precis, ingenting.
Jag klandrar absolut inte dem som är kvar där hemma, många av mina underbara vänner är kvar hemma och jag hade själv inte en tanke på att åka.
Men, nu när jag väl sitter här i England är jag glad att jag åkte. Jag har vuxit otroligt mycket, jag har blivit så självständig - jag har blivit tvungen till det.

Jag saknar er så otroligt mycket där hemma, ingen nämnd, ingen glömd. Vissa dagar önskar jag mer än allt annat att jag vore hemma, tryggheten finns där.
Jag är så glad, jag vinner så otroligt mycket på att vara här. Jag är stolt.

Vad har man att förlora? INGENTING, så bara ni ger er tusan på att ni ska klara av det så gör ni det. Passa på, det är NU man har chansen, ta den!

Med kärlek
Nicole


 Idag pratade jag med Ebba på skype, lyckligaste hunden nånsin när hon hörde mig! :)


:D

Idag har det varit en superdag - en toppenbra dag! :)
Ebba kom hit till Exeter och det var riktigt härligt att få träffa henne. Man vet aldrig hur det kommer att kännas när man träffar en ny människa som man aldrig träffat förr. Men vi hade riktigt kul och det var aldrig någon jobbig eller tryckt stämning, tvärtom - lättsamt och såå skönt att få träffa och prata med någon i sin egen ålder! :) Ett stort plus var att det kändes som vi hade mycket gemensamt också och det är alltid extra roligt.
Det blev några rundor på stan, lunch på Wagamama, inhandling av bra-att-ha-grejer(typ godis, haha!) , bio (couple retreat) och tillsist en liten runda innan bussen gick.
Känns så mycket lättare nu, vi har redan börjat smida på lite planer och saker vi kan hitta på - finns en hel del att göra här!

När jag skulle gå hem öppnade sig himmelen och jag kände mig verkligen som en dränkt katt. Nu ska jag sova, imorgon väntar en dag med Jacob & Isaac :)

& tack Ebba för en jätterolig dag! :)


plymouth!

Idag har det varit en riktigt busy day! I morse åkte jag, Sophie och killarna till Plymouth för att besöka ett jättefint och stort akvarium. Det var riktigt mysigt att gå runt där och titta på allt, tyvärr blev det inte så många bilder eftersom man inte fick använda blixt. Fick en snygg bild på en bläckfisk i alla fall så den ska ni få se! ;)

När vi var hemma i Exeter igen så begav jag mig ut på en promenad till Primarket och köpte strumpbyxor :p det är ruskigt billigt där!
Kvällen spenderade jag på gymmet i 2 timmar, det är riktigt härligt - börjar känna mig riktigt fit (haha :p)!

Imorgon väntar en rolig dag, Ebba (hon bor ca. 1 timme från mig) kommer nämligen till Exeter - äntligen!! :)

Förresten, idag var vi inne på Sainsbury's och handlade lite, inte visste jag att de hade Pågens skorpor här i England? Det var en trevlig upptäckt så nu känns det lite svenskt liksom.

Jag blir så glad av era gulliga kommenterer, jag saknar er också allihopa! :)

 Finaste Ebblan! :)

stolt om tOppen!

TACK Linda, tack vare dig har jag upptäckt att inläggen sparas trots bloggen krånglar. Så här är gårdagens inlägg.

Idag har det varit en mycket, mycket trevlig och angenäm dag. Imorse åkte jag, Sophie & pojkarna till Bicton (http://www.bictongardens.co.uk/), en Botanisk trädgård med en del aktiviteter för barnen. Det var alldeles underbart där, jag kan tänka mig hur fint det är på sommaren!
Vi åt lunch och åkte sedan hem runt halv fyratiden.

Ikväll efter vi ätit så kände jag bara, nää nu MÅSTE jag ta mig till gymmet och träna. Sagt och gjort, träningskläderna åkte på och jag traskade bort dit och tillbringade två härliga & svettiga timmar där - haha!
När jag kom hem så planerade vi de två kommande veckorna, eftersom pojkarna har lov nu i två veckor.
Det kommer bli två underbara veckor vet jag, mycket kul att se fram emot. Jag trivs så bra i familjen!
Imorgon när Sophie är på möte ska jag och killlarna gå på bio, vi ska se Up! ;)

Här kommer lite bilder från dagen.
         

AAAAAAAAARG!

Jag blir galen, datorn gjorde så att mitt inlägg försvann - jag orkar inte skriva ett nytt så det får bli imorgon.

Goodnight.

En liten bild från dagens utflykt.

snustorrt.

Då var det lördagkväll och lite har hänt.

Igår var det skola, gud vad kul vi har alltså! Det uppstod en liten konflikt mellan två lite äldre kvinnor, inombords skrattade jag för det hela var så löjligt :p Den ena kvinnan "klagade" på den andra kvinnans uttal, istället för att säga walk med W sa hon valk med V. Den kvinnan som hade rätt försökte då förklara att det rätta är att uttala med W, då plötsligt stormade den andra kvinnan ut ur klassrummet. När hon sen kom tillbaka sa hon att hon inte ville sitta med oss mer.

Det hela var liksom så löjligt så jag och en annan yngre tjej kunde knappt hålla skrattet borta.

Igårkväll så gick Sophie och Stephen ut och åt på kvällen när barnen hade lagt sig, jag installerade mig i tv-rummet med en kopp té och filmen P.S I love you. Åh vilken underbar film alltså!

Idag skulle jag träffat en dansk tjej, Anne. Hon skulle komma till mig här i Exeter, men jag kände mig inte riktigt bra så vi skjuter på det till veckan. Då ska jag också (förhoppningsvis) träffa Ebba. Det ska bli SÅ kul och jag ser verkligen fram emot det :-)

Idag fotade jag lite på stan, plötsligt hör jag någon som skriker: "Heeey, can you take a photo of us?"
Jag vänder mig om och där står en hel hög med killar som radar upp sig :p haha. När fotot var taget kom nästa fråga: "Are you going to put this on facebook?" Sen ville de ta ett foto på mig men jag sa att jag klarade mig utan, haha.
   



förresten..

visst liknar gubben på min mugg boxer Robert?


soooo tierd.

 

hello everybody!
idag blir det inget skrivande för jag är för trött så jag ska istället ägna mig åt min älskade, älskade, fantastiska favoritfilm. Den är världsbäst!
saknar er alla där hemma i svenneland ! :)

barry.

Min första skoldag på Exeter College var i måndags. Läraren (Clare) är greeeeat, jag gillar henne hur mycket som helst!

Haha, tja vad ska man säga om klassen. Alla är helsköna och trevliga, alla är väl mellan 30-50 så jag är minstingen i gänget, haha! Det kändes hur som helst jättebra och det är huvudsaken. Nationaliteterna var väldigt många, bl.a kineser, pakistanier, polacker, sri lankianer (hur säger man det egentligen?), rumänier.
Och så en svennebanan - jag :-)


imorgon..

..skriver jag ett inlägg!
Bloggen började fungera först nu.
Håll i er mina kära!


wagamamas!

Idag var jag, Sophie, Stephen, Jacob & Isaac på "Wagamama" och åt. Det är en kedja som finns här i England, de har typ kina/thaimat - jättegott verkligen!
Stephen lärde mig hur man äter med pinnar och nu är jag en klippa på att äta med pinnar, det var lättare än jag trodde.
Så nu mina vänner, när jag kommer hem till jul lovar jag att lära alla som vill lära sig äta med pinnar!
Idag gick jag ner till kajen, synd att det regnade. Det är jättemysigt med restauranger, pubar och caféer.

Imorgon börjar jag skolan 09.30 - 12.30, jag längtar! Jag har missat en månad men det ska nog gå bra ändå.

Cheers!



förresten, det är jättekul med så många kommentarer! :) Kommentera på!


vilken brud!

Idag hade jag som planerat ett möte på gymmet, vi fyllde i mina mått och omfång på kroppen osv. Hehe vilken tur att det var en tjej! Hon la upp ett program till mig, mycket bra!

I alla fall, nu till det roliga! Hon var 10 minuter sen och var lite småsur på trafiken när hon kom, tippar på att hon var ca. 30 år. Vi satte oss ner i ett rum och helt plötsligt när hon läste mina papper och såg att jag från Sverige så blev hon alldeles lyrisk och överlycklig. Haha, har nog aldrig sett en mer excalterad människa än henne på länge. Hon pratade på om att hon hade varit på smekmånad i Sverige och älskade Sverige som bara den, hon hade en vännina som var från Sverige och bor här i Exeter.
Vi pratade på som bara den och hon sa att hon var medlem på en svensk sida där man kunde lära sig lite om Sverige osv :p

Hon sa att jag hade gjort hennes dag, haha! Hon var så glad för att jag hade börjat där så vi får det nog kul ihop :-)

Och idag, mina underbara vänner har Nicole installerat skype så idag pratade jag med mamma och pappa i över en timme och sedan Maja. Så om ni saknar mig alltför mycket så får ni hemskt gärna prata med mig där ;-)

Har precis tittat igenom balbilderna lite, åh vilken dag det var! Jag hade en sån TUR att Ellinor ville sminka mig, det blev så bra!


jag har upptäckt..

..att de har karamellkungen i England, hur svenskt är inte det liksom? :D

Idag har det hänt lite i mitt nya liv. Vid tolv skulle jag befinna mig på Exeter College för att göra ett prov i engelska. Eftersom jag kom till England när de redan hade dragit igång med kurserna så hade vi fått beskedet att jag inte fick plats, men jag skulle i alla fall få komma dit och göra ett test för att kolla mina kunskaper.
Det var det simplaste provet jag någonsin gjort (jaa ett av de enklaste i alla fall!) . Lärarna var hur trevliga och tillmötesgående som helst - toppen!

Nåväl, plötsligt så fick jag träffa mina härliga lärare och helt PLÖTSLIGT så fick jag plats. Helt suveränt! ;-)
Så, måndagar och fredagar mellan 09.30 - 12.30 kommer Nicole ännu en gång befinna sig i skolbänken.

Nu ska jag unna mig en förhoppningsvis bra film, min älskade film P.S I Love You lånade jag ikväll ut till Sophie & Stephen och jag blir förvånad om den inte göra succé!

Lots of love

Så ser burkarna man fyller med lösgodis ut, nice.



Den här bilden är tillägnad Mimmi.





lovely!

what a lovely day!

Idag har det varit en helt fantastisk dag - varmt, soligt och inte ett moln så långt ögat kunde nå! Med andra ord en helt perfect dag att ta med kameran och kika runt på stan. Upptäckte dock en förödande sak på vägen, hade minimalt med batteri!
Kunde trots det knäppa några bilder.
Jag strosade runt på stan i flera timmar, solen värmde så skönt och det var massa med folk på stan. Vid katedralen satt människor som åt, pratade, skrattade och solade. Jag passade på att sitta en stund och njuta av det underbara vädret.

Idag hittade jag ett par mörkblå chinos, 2 långärmade baströjor, en kofta, strumpbyxor, en klänning , 2 necessärer och massa olika örhängen :-)

Ikväll hade jag "möte" på gymmet. Skulle fylla i en hel bunt med papper, det är avancerade grejer att gå med i gym i England, haha! De har speciella regler gällande hälsan så man måste i princip vara kärnfrisk, bra egentligen. Hur som helst nu har jag fått mitt medlemskort. På lördag och onsdag ska jag gå på "möte" igen, då kommer jag få träffa min tränare och så kommer ett träningsprogram läggas upp.

Lite bilder från dagen, enjoy!
     u         

       

ett steg närmre!

Nu har jag vart på Clifton Hill sports center och bokat ett möte med dem imorgon halv åtta på kvällen. Skönt att snart komma igång :-)
Förresten, det ÖSREGNAR idag, jag var på paraplyjakt i det stora huset men hittade inte ett enda. Det får bli nästa inköp helt enkelt, ett fint paraply!

tjipp!

När jag hade lämnat barnen i skolan så passade jag på att färga håret, det blev dock lite misslyckat så vi får göra om det om ett par veckor. Sedan lagade jag dagens mat och idag stod det kycklinggryta och ris på menyn, Isaac hissade maten och Jacob dissade den. Smällar man får ta ;-)
Här är lite bilder från dagen, observera att de sista är tagna av en 4 ½ åring när jag bad honom ta några bilder på mig, lyckat! :-)
          

Enjoy!

new!

Har lite nya bilder att bjussa på, de kommer senare ikväll!
Idag tog hämtade jag Isaac efter skolan, vi gick till ett supermysigt café - café Costra. Mm vilka goda chokladmuffins de hade! :-)

ändrat!

Istället för simning blev det en kvällspromenad, imorgon ska jag gå dit och boka ett möte för att bli medlem. De har tydligen som policy att ha en typ av hälsokontroll innan man börjar i gymmet och med passen, jag kommer kanske få en personlig tränare - det låter kul :-)
Imorgon ska jag och Isaac ta en fika på stan medans Jacob är på fäktningen.
 

vad kul..

med lite kommentarer! Det blir man alltid glad av :-)
Nu har jag städat upp lite i pojkarnas rum och tvättat, ikväll ska jag troligtvis springa bort till simhallen - och vet ni vad det bästa är? De har BASTU!
Håller tummarna för lilla Hanie! :-) Minns verkligen den här kvällen så väl, hihi!

hello!

Nu har jag förmodligen fått tillbaka lite inspiration till att skriva!
Igår var jag ute i 5 timmar och gick runt och fotade och kollade in gator/affärer/restaurangen/pubar/bio/träningscenter osv.
Ska lägga in lite foton. Igårkväll var jag barnvakt, barnen sov redan när Sophie och Stephen gick så jag lagade mat till mig själv. Efter jag ätit hade jag planerat en myskväll med film och lite gott, den kvällen slutade snabbt med att jag somnade.

Idag har det hänt något alldeles EXTRA som gör mig jätteglad. Vi gick och kollade in gym/sim & träningscenter. Finns hur mycket som helst att välja på så jag kommer definitivt inte vara sysslolös! Och eftersom vi bor i stan så ligger allt så nära, great!

Imorgon ska vi ringa runt till fler skolor, kan knappt vänta tills jag får börja plugga!

Här kommer lite bilder från England. Observera att jag valde den absolut fulaste dagen av dem alla, varje dag har varit fin och solig men just igår drog det molnig vädret in, bara att vänja sig I guess.

Här är bl.a bilder på Katedralen i Exeter, eftersom det var fult väder igår så satt där inte så många men annars brukar där vara fullt med folk!
                 

Det var min lördag!
<3

dot to dot

Har ingen inspiration till att skriva, det kommer kanske tillbaka ikväll :-)
Jag har nu räknat ut att det är ca. 78 dagar tills jag är hemma och hälsar på!

hoho!

Mm, nu är jag mätt och inte riktigt belåten. Vad vore en fredagskväll utan något gott? PRECIS, ingenting! :-)
Här är nästan allt jag hittade idag! Lite är lite hemligt ;-)
        

Nu ska jag och mina mysiga tofflor går ner och äta lite till med Sophie och Stephen!


yeey!

Från att ha varit en ganska trist och deprimerande fredag till en kanonfredag!
Jag gick till stan i förmiddags, var väl inte så exalterad dels för att jag gick själv (vad annars?) och för att det var lite molnigt.
Jag gick från affär till affär, hittade nya kanonbra affärer, gick lite till, hittade ännu mer - solen sken och vad mer kan man begära mina vänner? Precis, inte så mycket mer!
Nu ska vi snart äta en mysig och god fredagsmiddag ihop, sen ska jag bege mig ut och powerwalka och sen ska jag visa mig era fynd. Ja det var riktiga fynd ska jag säga er!
Ni ska få se mitt allra käraste inköp.

tråk

Min blogg måste vara otroligt tråkig eftersom jag får noll med kommentarer! :p Nåja nu ska jag inte deppa ihop över det.
Idag är det fredag, nu ska jag vara ärlig och säga att jag nog aldrig har känt att en fredag har varit så icke-efterlängtad som denna. Hade lika gärna kunnat vara en måndagkväll liksom..
Nu ska jag hoppa i mina nya ballerinaskor och spatsera mot stan och se om jag hittar en trevlig film som vill göra mig sällskap ikväll.


Puss&kram till er!

:)

Fattar inte varför jag är så känslig på morgonen, då kommer hemlängtan! :p
Det har varit en bra dag ändå. Det är strålande väder här i England, och det är VARMT! Idag satt jag ute och solade. Som jag skrev igår så ska jag välja ett gym, frågan är vilket.
Nu sitter jag här och funderar på om jag ska ta mig i kragen och titta på typ Sjukhuset, det är nice.

Tumme upp för tv3 play! :-)


..

jag saknar mitt hus, mitt rum & alla där hemma i lilla skitKarlskrona :(

RSS 2.0